7 Ocak 2013 Pazartesi

Filitre Kumları

 Silisli Kumlar
- Kuvars Kumlar
 
- Bilindiği gibi Yüzme havuzlarının %40 temizliğini filtreler yapmaktadır.Filtrelerin içindeki mevcut kumlar maksimum üç yılda bir yenilenmelidir. Yerine üç farklı boy filtre kumu doldurulmalıdır.

-Yüzücülerin üzerlerinde taşıdıkları saç, deri, güneş yağı vb. maddelerle havuz dışından gelen dış etkenler gibi istenmeyen kirliliği filtreler bünyesinde depolayarak ters yıkama sayesinde dışarı atarlar.

- Filtre kumları zamanında değiştirilmediği takdirde mikroorganizmaların çoğalması filtrelerde oluşan kirlilik ( karbon, azot ve fosfor ) bakımından zengin olduğu için Yüzücülerin sağlığını tehdit etmeye başlar. Aynı zamanda bu durum yüzme havuzu için kullanılan kimyasal miktarlarında artışlara sebebiyet verir.
 
 
  
Filitre Kumu
Kuvars Kumlar
Filitre Kumları 
Kuvars Kumlar 

Saf silisyumdioksit (SiO2) dir.
Sertlik derecesi çok yüksek olduğundan filtre içinde kumun ters yıkanmasında oluşan hareketlerle,tanelerin birbirine sürtünmesi kuvars tanelerini aşındıramaz ve tane büyüklüğünü değiştirmez.
Havuz kimyasallarına karşı çok dayanıklı olduğundan asit ve diğer etkenlerle çözünüp suyu kirletmez.
Kuvars, yurdumuzun belli bölgelerindeki nadir ocaklardan elde edilir.
Ocaklarda iri taşlar halinde çıkartılan kuvars kütleleri, taş kırma makineleri (konkasör) ile parçalanır ve en az iki defa elekten geçirilerek tane büyüklüklerine göre belli aralıklarda tasnif edilir ve tartılarak torbalara doldurulur.
Uzaklarda bulunan bu ocaklardan İstanbul’a nakli ise önemli ilave bir maliyet oluşturur.
Filtrelere tane büyüklüğüne göre kat kat doldurulan kuvars kumu dış etkilerle çözünmediğinden, uzun yıllar aynı kalır. Havuzun sirkülasyon sistemi mükemmel havuzun kimyasallarla bakımı çok düzenli ise kuvars kumunda kalıcı kirlilik oluşmaz ve kum 20 yıl dahi kullanılır. Bunun dışında ancak kumda kalıcı kir birikmesi oluşersa kumu yenileme ihtiyacı doğar ki bu da en az 5 yıl süredir.
Kuvars kumunun maliyeti yüksektir ancak havuz filtrelerinde kullanılacak ideal malzemedir.
 
   
Hizmetleriz
Kuvars Çakıl
Filitre Kumları 
Kuvars Çakıl 
Kalınlık 1-2 mm. 25 kg'lık torbada
Kalınlık 3-5 mm. 25 kg'lık torbada
 
   
Hizmetleriz
Silisli Kumlar
Filitre Kumları 
Silisli Kumlar 

Siltaş filitre kumu ISO EN 12904 ve TS 4081 standardlarına uygun olarak SiO2 yönünden zengin kaynaklardan üretilir. Laboratuvarımız tarafından gerçek zamanlı izlenen üretim parametreleri ve kum özellikleri yüksek uygunlukta ki kaliteyi garanti eder.
Siltas filitre kumlarının önemli avantajları yüksek kimyasal saflık ve kusursuz tane dağılımıdır. Siltaş filitre kumu üretimde kendini herzaman zamanında ve uygun ürün üretimine adamıştır.
0,4 - 0,8 mm, 0,7 - 1,2 mm, 1,0 - 2,0 mm, 2,0 - 3,0 mm, tane boyutları genel taleplerdir. Talep olması halinde farklı tane boyutları tane boyutu dağılımına uygun olarak üretilir.
 
  

0 yorum:

Yorum Gönder