7 Ocak 2013 Pazartesi

Akıllı havuz otomasyon sistemi


    Poolcop - Havuzpolisi, eşi benzeri bulunmayan patentli bir yöntem ile tek bir ana gövde içine yerleştirilmiş çok kompakt vesağlam bir üründür. Bu ürünhavuzla ilgili aşağıda sıralanan işlevleri tam otomatik olarak, insan eli değmeden kumanda etmektedir:
     
  • Kum filtresinin ters yıkama ve durulama işlemlerini (basınç vezaman duyarlı),
  • Havuz suyunun otomatik pH ölçümünü,
  • Havuz suyunun sıcaklık ölçümünü,
  • Havuz suyu temizliğini (su hijyenini), su sıcaklığına ve pH durumuna göre otomatik olarak düzenlenmesi işlemini,
  • Havuz ve bahçe aydınlatmaları gibi toplam 7 adet elektrikli ekipmanın tam otomatik kumandasını,
  • Su seviye sensörü ve otomatik su vanası ile ideal su seviyesi kontrolünü,
  • ve filtrasyon zamanlarını.

          Özetle Poolcop – Havuzpolisihavuzu kendi kendine tanıyıp öğrenen ve bu öğrendikleriçerçevesinde havuzla ilgili bakım işlerini kendi kendine yapan bir akıllı sistemdir.
         
    FonksiyonlarFiltrasyon sistemi yöneticisi      Filtrasyon Sistemi Yöneticisi, temel olarak havuzlardaki Altıyollu Vana’nın yerini almaktadır. Bu yeni sistem, üzerindeki otomasyon sistemi yardımıyla hareket eden motorlu bir vana sayesinde, filtrasyon sisteminde ihtiyaç duyulan tüm su akışlarını otomatik olarakgerçekleştirmektedir.
         
    Su seviyesi takipçisi      Havuzdaki su seviyesi bir sensör vasıtasıyla kontrol altında tutulmaktadır. Su seviyesi düşerse Poolcop,düşük gerilimli bir selenoid vanaya (elektrikli vana) kumanda ederek, havuza gerektiği kadar temizsu ilavesi işlemini otomatik olarak yapar. Böylelikle havuzdaki ideal su seviyesi devamlı olarak sabit kalır.
         
    Havuz suyu pH takipçisi      Havuz suyundaki pH seviyesi, Poolcop’ın ana gövdesi içindeki küçük laboratuarda her 10 dakikada bir otomatik olarak ölçülmektedir.Ölçülen pH değeri derhal Poolcop içindeki merkezi işlemciye bildirilmektedir. Poolcop aldığı ölçüm değerine göre davranmaktadır. pH ölçümü = (6 - 9 parts Hydrogen)
         
    Havuz suyu temizlik sistemi      Poolcop, aynı anda birbirine destek veren farkli iki metoda dayalı su temizleme sistemlerini bünyesinde barındırmaktadır : İyonizasyon ve saf gaz klorlaması. Kullanılan bu iki su hijyeniyöntemiyle havuz suyundaki kimyasalların miktarı kontrol altına alınmakta ve böylelikle havuzsuyu neredeyse içme suyu standartlarına getirilebilmektedir.
         
    Kesintisiz güç kaynakli ana güç ünitesi      En üst düzeyde güvenlikli olarak donatılmış olan Poolcop – Havuzpolisi, 12 VDC ve AC ile çalıştırılmaktadır. Bu Ana Güç Ünitesi, Poolcop Merkezi İşlemci ünitesenin haricinde bir ünitedir ve şebeke elektriğini istenen düşük seviyeye indirmektedir. Havuz ve bahçe aydınlatmaları ve diğer elektrikli ekip manı süren röleler bu Ana Güç Ünitesinde yer almaktadır. Bu güç kaynağı elektrik kesintilerinde 3 gün sürekli olarak gerekli enerjiyi sisteme vermeye devam eder.
         
    Merkezi otomasyon işlemcisi (CPU)      CPU, genel olarak bütün sistemi ve kullanıcı ara yüzü olarak görev yapan LCD ekranları ve klavyeleri kumanda eder. CPU, sistemden gelen dış ortam bilgileri (basınç, pH değeri, su seviyesi, sıcaklık, vana pozisyonu) ve havuz sahibinin klavye yoluyla verdiği bilgiler doğrultusunda işlem yapmaktadır.
         
    Uzaktan kumanda sistemi      Uzaktan Kumanda Sistemi, makina dairesinde bulunan Poolcop üzerindeki LCD ekranın ve klavyenin bir duplikasyonundan ibarettir..Yani makina dairesine gitmeyı gerektirmeyecek şekilde tasarlanmış, tam fonksiyonlu bir evden kontrol ve kumanda sistemidir. temizleme sistemlerini bünyesinde barındırmaktadır : İyonizasyon ve saf gaz klorlaması.
          
    POOLCOP ‘ın Avantajları - Havuz yönetiminde son nokta 
  • Basit tasarım ve çok az hareketli parça sayesinde uzun dayanım ve mınımıze edilmiş kırılma/bozulma riski.
  • Kurulum kolaylığı.
  • Minimize edilen bakım maliyetleri ile aylık havuz masraflarında büyük düşüş.
  • Sürekli kontrol ve otomatik aksiyon sayesinde yüksek maliyetli “tamir” masraflarının ortadan kalkması.
  • Havuz için kullanılan ve insan sağlığına ve tekstillere (göz, cilt, saç, mayo, bikini vs) zararlı olabilecek kimyasal maddelerın minimize edilmesi.
  • İnsan müdahalesine minimum seviyede gereksinim duyulduğundan, insan hatalarından kaynaklanan aksiliklerin minimize edilmesi.
  • Evden uzaktan kumanda rahatlığı ve güvenliği sayesinde her hava koşulunda yüzerek veya seyrederek kesintisiz 365 gün havuz keyfi.
  • İsteğe bağlı olarak bakterileri ve siyah-yeşil yosunları kimyasalsız elimine etme imkanı.
  • Havuz pompasının kuru çalışıp yanmasının önlenmesi.
  • POOLCOP üzerindeki ALARM sisteminin en ufak bir aksiliği (basınç düşük-yüksek, pH düşük-yüksek, kimyasal bitti vs) derhal bildirerek alarm ile uyarması sayesinde, her zaman en üst seviyede bakımlı ve mükkemel havuz sahibi olma. 



  • 0 yorum:

    Yorum Gönder